Pages

torstai 4. huhtikuuta 2013

Faijan makaronilaatikko


Mmm, taidan hakea santsilautasellisen.

Suomalaisten lasten kestosuosikki ei petä, ainakaan jos talosta löytyy ketsuppia. Maun lisäksi tämä on todella helppo safka saada onnistumaan. Laatikon muhiessa tunnin uunissa ehtii vääntämään pelikonsolilla vaikka Bioshock Infiniten lopputaistelua.

400 g makaronipussi
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl currya
hyppyselliset valkopippuria, chiliä ja mustapippuria
3 munaa
7 dl maitoa (lihaliemi on myös okei).
juustoraastetta

Ensinnä keitetään makaronit pakkauksen neuvojen mukaan. Muista sekoitella makaronia varsinkin alkuvaiheessa, etteivät ne penteleet tartu kattilan pohjaan. Tämän vaiheen voi skipata niinkin yksinkertaisesti kuin lisäämällä nesteen määrä 7 desistä litraan ja antaa uunin hoitaa homman kotiin.

Seuraavaksi ruskistetaan jauheliha ja sipuli. Meillä vanhempi poika ei sipulista pidä, mutta en usko siihen, että kokkailuissa pitäisi mennä lasten ehdoilla. Kunnolla pannulla ruskistettua sipulia sälli ei edes huomaa ja makuhermot kehittyvät huomaamatta. Kypsä jauheliha-sipuliseos maustetaan oman maun mukaan. Itse käytän suolaa, curryä, paprikajauhetta, musta- ja valkopippuria sekä chiliä. 

Sekoita vuokaan makaronit ja jauhalihaseos. Kaada päälle erikseen sekoitettu munamaito (tai muna-lihaliemi). Päälle voi murentaa tai raastaa juustoa, jotta laatikkoa saa herkullisen rapean kuoren. Käytän itse matalaa ja leveää vuokaa, jotta namia kuorta tulee laatikkoon enemmän.

Laatikko tunniksi uunin alimmalle tasolle 200-asteeseen. Tarjoilussa kehiin tuoreita vihanneksia, ketsuppia ja/tai puolukkahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text